Εγγραφές μαθητών στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024

  • Οι εγγραφές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Μαρτίου 2023.
  • Στο Νηπιαγωγείο θα εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2019.
  • Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά. Οι γονείς/κηδεμόνες των προνηπίων υποβάλλουν αίτηση για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.
  • Όσοι έχουν τόπο διαμονής στις περιοχές που περικλείονται στα παρακάτω γεωγραφικά όρια ανήκουν στο 3ο νηπιαγωγείο Καλυβίων:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Όρια Δήμου Λαυρεωτικής – όρια Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου – όρια Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας – παραλιακή οδός Αθηνών/Σουνίου – Κύπρου – Αγίου Νικολάου – Παπαφλέσσα – Λ.Καλυβίων – Αναβύσσου/Καλυβίων – Αιτωλικού – όρια Δήμου Λαυρεωτικής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες μέσω του https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ θα πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς του taxisnet.
  • Στη συνέχεια οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει το προνήπιο ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους και συμπληρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου (μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους)
  • Στη συνέχεια συμπληρώνουν τα ακόλουθα :

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή (όνομα,  πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης).

β) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους (οδός, αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας), την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) Τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα εφόσον υπάρχουν (Επισημαίνεται ότι: Τα γειτονικά σχολεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συστεγαζόμενα).

δ) Αν επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοήμερου νηπιαγωγείου ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.

ε) Τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση προς και από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

  • Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που απαιτείται να προσκομίσουν με επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα δικαιολογητικά που αφορούν τις περιπτώσεις γ’ και δ’ , περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
  1. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας(Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο προμηθεύεστε από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας να το κατεβάσετε μέσω διαδικτύου.
  2. Το βιβλιάριο εμβολίων του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Πριν την τελική υποβολή της αίτησης απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.
  • Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το νηπιαγωγείο στους γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr).
  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο. Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

  • Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και για κλείσιμο ραντεβού για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 22910-71510 Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, 13:00-14:00 μ.μ ή ηλεκτρονικά στο email: mail@3nipkalyv.att.sch.grγράφοντας ως θέμα «Πληροφορίες για εγγραφή παιδιού».

Ευχαριστούμε

Εκ της Διευθύνσεως

Updated: 3 Απριλίου 2024 — 15:27
3 Νηπιαγωγείο Καλυβίων (Λαγονήσι) © 2024 Frontier Theme